centrum_panorama_hostshopping
Nordica trafikerar Arlanda-Lappland fyra gånger i veckan med start 1:a augustiFoto: Nordica

Nytt bolag trafikerar Norrland från Arlanda

Nordica som tidigare varit en del av polska LOT börjar trafikera inrikestrafik mellan Arlanda-Lappland.

centrum_artikel_host

Det estniska flygbolaget Nordica startade sina första flygningar 1:a augusti och har börjat trafikera sträckan Arlanda-Arjeplog-Gällivare som är en del av Trafikverkets upphandling. Nordica bildades 2015 och är idag Estlands största flygbolag. Man kommer att utföra flygningar även åt SAS och andra europeiska flygbolag. Trafiken mellan Arlanda-Lappland sker fyra dagar i veckan.

centrum_host_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

moderat_fokus_helsida
connys_helsida
ica_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

nrh_sigtuna

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
nrh
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
ica_outsider
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider