moderat_fokus_pan

Nyregistrering av laddbara bilar minskar

Enligt de senaste siffrorna för det första kvartalet 2023 har trenden med ökad försäljning av elbilar och laddhybrider fått en törn, med en minskning av nyregistreringarna av laddbara bilar i kommunen.

centrum_artikel_host

Enligt data från SCB som Newsworthy sammanställt, var 54 procent av alla nyregistrerade personbilar under första kvartalet 2023 laddbara bilar, vilket innebar en minskning jämfört med tidigare perioder. Totalt registrerades 213 nya bilar, och majoriteten av dessa var rena elbilar, som stod för 37 procent av alla nyregistreringar. Å andra sidan utgjorde fossildrivna bilar, inklusive elhybrider som betraktas som fossilbilar, 43 procent av nyregistreringarna.

En intressant faktor som kan ha påverkat den minskade andelen laddbara bilar är den slopade elbilsbonusen. Tidigare har statliga incitament och subventioner, såsom elbilsbonusar och förmånliga skatteregler, spelat en viktig roll för att främja användningen av elbilar och laddhybrider i Sverige.

Det finns flera faktorer som kan ha bidragit till den minskade försäljningen av laddbara bilar i kommunen. En möjlig anledning kan vara att vissa bilköpare kan ha avvaktat med att köpa laddbara bilar i förväntan på kommande statliga subventioner eller incitament. Dessutom kan infrastrukturutmaningar, såsom brist på laddningsstationer, vara en begränsande faktor för att välja en laddbar bil i området.

Trots den minskade andelen laddbara bilar i Sigtuna kommun under första kvartalet 2023 är det viktigt att notera att elbilar och laddhybrider fortfarande utgör en betydande del av nyregistreringarna, och att dessa fordon kan spela en viktig roll i övergången till ett mer hållbart transportsystem i framtiden. Det är också värt att nämna att tekniken för laddbara bilar fortsätter att förbättras, och att fler laddningsstationer förväntas byggas i framtiden, vilket kan öka attraktiviteten för att äga en laddbar bil i Sigtuna kommun och i hela Sverige.

Sigtuna kommun och andra områden runt om i landet kommer förmodligen att fortsätta att vara en viktig arena för att främja användningen av laddbara bilar.

Fotnot: Denna text genererades med hjälp av en textrobot

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

defacto_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

nrh_sigtuna
adhd_kommun
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

joes-helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

hockeyskola_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
pantamera_out
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys