centrum_panorama_hostshopping
Kristdemokraternas nya styrelse: Olle Henriksson, Karsten Bjärbo (gruppledare),Maria Kostic, Britta Utbult-Pålsson, Kurt Petterson (ordförande), Bengt Hellström, Kerstin Eriksson Foto: Pressbild

Nygammal ordförande för (KD)

Kurt Pettersson gör comeback som ordförande för Kristdemokraterna i Sigtuna kommun: - Trots oroande opinionssiffror har vi det senaste halvåret haft en rekordstor tillströmning av både medlemmar och aktiva, säger Pettersson i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Valet 2018 närmar sig med stormsteg, för Kristdemokraterna är opinionsläget inte optimalt då man i flera undersökningar på riksnivå hamnat under 4-procentspärren. Till lokala val finns det även en spärr för småpartier i kommuner med en valkrets på två procent. Något som KD Sigtuna tidigare välkomnat:
– Vi klarade ju lokalt med råge även ”riksnivån” förra gången så vi lever i tron med att vi skall nå minst 4 procentnivån lokalt även vid kommande val, sa gruppledare Karsten Bjärbo till märsta.nu i början av året.

Varit aktiv i fyra decennier
Nyligen valde partiet en ny styrelse och comeback som ordförande gör Kurt Pettersson som därmed leder partiet in i valrörelsen. Enligt ett pressmeddelande har Pettersson nu varit aktiv i lokalpolitiken i fyra decennier. Han tror att KD behövs som en mjukare men ändå tydlig borgerlig röst i en hårdnande tid.

Fokuserar på äldreomsorgen
Karsten Bjärbo menar att den förra kommunledningen lämnade efter sig en hel del utmaningar och att det finns saker att förbättra inom äldre- och omsorgen där han är ordförande för att sätta guldkant på tillvaron för äldre och seniorer.
– Men problem är till för att lösas, och vi är nu ett mycket vässat gäng som är beredda att fortsätta leda in kommunen på rätt spår även efter valet i början på september, uppger Bjärbo.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
klara_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider