Foto: Pressbild

Nya stadsradhus till Steninge slottsby

Blooc och SHH Bostad har tecknat ett avtal om att uppföra 32 stadsradhus i bostadsrättsform.

Under våren kommer säljstart att ske för 32 stadsradhus i Steninge slottsby, det är arkitekter på Blooc som ritat husen.
– Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med SHH Bostad eftersom vi under längre tid fört dialog med SHH om att hitta ett gemensamt första projekt att driva tillsammans. Vi båda brinner för bostäder och delar visionen om att utveckla bostäder som folk har råd att bo i, utan att kompromissa på samtida arkitektur och design, säger Bloocs VD Stefan Gustafsson.

Kvarteret kommer att heta BRF Slottsträdgården och ligger i Tun7. Bostäderna blir 99 kvadratmeter med ett socialt entréplan och ett privat våningsplan med fyra sovrum. Det anses motsvara behoven och budgeten hos den aktiva barnfamiljen enligt Blooc.
– Vi ser fram emot att utveckla Brf Slottsträdgården tillsammans med Blooc. De har precis som vi lång erfarenhet av att utveckla prisvärda och välplanerade hem med modern inredning och tilltalade design till ett bra pris. Något som också tilltalar oss är att Blooc tillsammans med sin delägare Derome kan erbjuda hållbara bostäder i trä, vilket vi gillar, uppger Johan Spång, projektutvecklare på SHH Bostad.

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening