defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Nya fullmäktige sammanträder – Väljer KSO

Ikväll sammanträder nya fullmäktige som har 61 platser istället för 51 och en kommunledning som regerar i minoritet.

centrum_artikel_host

Det har gått drygt en och en halv månad sedan valet 11:e september. Ikväll kommer det nya fullmäktige att sammanträda med ny mandatfördelning och 61 platser istället för 51 som förra mandatperioden. Kommunledningen bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Samling för Sigtuna och Centerpartiet är kvar. Dock regerar dem i minoritet med 29 mandat. Sverigedemokraterna är vågmästare.

En ny Kommunstyrelse ska väljas. Det borgerliga blocket har sju platser genom en valteknisk samverkan, oppositionen har sex platser och Sverigedemokraterna två. Holst föreslås till Kommunstyrelsens ordförande och Mats Weibull vice ordförande samt Marie Axelsson andre vice ordförande. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har en valteknisk samverkan.

Rättelse: I en tidigare version stod det att SD hade sex platser i KS, det stämmer inte utan de har två platser.

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

pantamera_avc_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

centrum_host_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida
oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida
humbacken_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
oppethus_agy_2023_outsider
nrh
centrum_outsider_host
humbacken_outsider