kommun_skoterska
Brandkår på Ekillaskolan

Eleverna skickas hem efter bränder

Vid 9.30 brann det på nytt i Ekillaskolan och efter ytterligare en brand idag har skolledningen beslutat att skicka hem eleverna.

centrum_artikel_host

Torsdag morgon vid 9.30 antändes en papperskorg på Ekillaskolan. Det var andra dagen i rad det brann på skolan. Enligt brandkåren hann man släcka och det förelåg ingen spridningsrisk. Skolledningen kommer att ta kontakt med polis för att upprätta anmälan uppger Storstockholms brandförsvar. Igår fick skolan utrymmas i samband med att fyrverkerier sköts in.

Vid 11.30 kom ett nytt brandlarm till skolan. Det ska enligt kommunen vara totalt tre bränder idag och en raketskjutning igår som inte ska ha samband med dagens bränder. Skolledningen har beslutat att skicka hem barnen för dagen och ett möte kommer att hållas kl. 13 där man ska gå igenom den uppkomna situationen och hur elevers och personals säkerhet ska garanteras.

Uppdaterad kl. 12.43

moderat_fokus_helsida
joes-helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

connys_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

ica_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

sap_sep23_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

centrum_host_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

adhd_kommun

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
hockeyskola_outsider
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
nrh
socialdem_sep23_outsider
kommun_adhd_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider