helsida_bostad
Foto: Genrebild

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

centrum_artikel_host

Blomsterängar gynnar pollinatörer som bin, humlor och fjärilar. Vilda pollinatörer är viktig för biologisk mångfald och vår livsmedelsförsörjning, därför kommer Sigtuna kommun att låta bli att klippa ett antal ängar runt om i kommunen. De kommer istället att slåtta dem, vilket innebär att man skär i gräset för att klippa. På så sätt bevaras hängväxter och insekter. Pollinatörer anses vara hotade enligt Sigtuna kommun. I Agenda2030 ingår att arbeta med ekosystem och biologisk mångfald.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
arbete_outsider