valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

centrum_artikel_host

För att undvika att varm luft strömmar in i tågen där ingen går av eller på, kommer den automatiska dörröppningen att stängas av under sommarmånaderna. Detta innebär att resenärer mellan den 29 maj och 3 september behöver öppna dörrarna manuellt genom att trycka på dörrknappen när den lyser grönt.

Det finns dock några undantag från denna ändring. På några stationer kommer dörrarna fortfarande att öppnas automatiskt även under sommaren. Dessa stationer inkluderar Stockholms södra, Stockholm City, Stockholm Odenplan och Arlanda C.

För resenärer som är i behov av stöd eller ledsagning vid dörröppningen kommer det finnas möjlighet att förbeställa hjälp eller be om assistans från stationspersonalen på plats. Tågpersonalen har också fått uppmaningar att öppna samtliga dörrar om de uppmärksammar en resenär som skulle ha nytta av att dörrarna öppnas automatiskt.

Dessa förändringar syftar till att förbättra resenärernas upplevelse ombord på pendeltågen och skapa en mer behaglig miljö under sommarmånaderna. Genom att ge resenärer möjligheten att kontrollera dörröppningen själva och erbjuda hjälp vid behov, strävar man efter att skapa en smidigare och mer tillgänglig kollektivtrafikupplevelse för alla.

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot…

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

valstadagen
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

nrh_sigtuna
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Wenngarns_cafe_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

elon_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

ica_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
student_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
mp_outsider
connys
joes_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out