eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

centrum_artikel_host

För att undvika att varm luft strömmar in i tågen där ingen går av eller på, kommer den automatiska dörröppningen att stängas av under sommarmånaderna. Detta innebär att resenärer mellan den 29 maj och 3 september behöver öppna dörrarna manuellt genom att trycka på dörrknappen när den lyser grönt.

Det finns dock några undantag från denna ändring. På några stationer kommer dörrarna fortfarande att öppnas automatiskt även under sommaren. Dessa stationer inkluderar Stockholms södra, Stockholm City, Stockholm Odenplan och Arlanda C.

För resenärer som är i behov av stöd eller ledsagning vid dörröppningen kommer det finnas möjlighet att förbeställa hjälp eller be om assistans från stationspersonalen på plats. Tågpersonalen har också fått uppmaningar att öppna samtliga dörrar om de uppmärksammar en resenär som skulle ha nytta av att dörrarna öppnas automatiskt.

Dessa förändringar syftar till att förbättra resenärernas upplevelse ombord på pendeltågen och skapa en mer behaglig miljö under sommarmånaderna. Genom att ge resenärer möjligheten att kontrollera dörröppningen själva och erbjuda hjälp vid behov, strävar man efter att skapa en smidigare och mer tillgänglig kollektivtrafikupplevelse för alla.

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot…

mp_helsida_eu
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys
mp_eu_outsider
storemore_out
pantamera_out