centrum_panorama_hostshopping
Vattenlandets placering och volym.Foto: sigtuna.se

Nu får rosersbergarna tycka till om vattenlandet

Ett förslag till detaljplan för vattenlandet som ska byggas i Rosersberg är nu ute på samråd.

centrum_artikel_host

Sedan ett par år tillbaka pågår planeringen för att uppföra ett vattenland i Rosersberg. Nu finns en detaljplan som visar hur området där vattenlandet ska byggas ser ut. Det blir em hotellbyggnad på flera våningar med en tillhörande simbyggnad där vattenlandet ska ligga. Samrådet pågår mellan 22 maj – 19 juni och kommunen har även bjudit in till samrådsmöte på Råbergsskolan 25 maj där man kan få säga vad man tycker om detaljplanen.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider