eu_valet_panorama
Foto: Daniel Iskandar

Morgonkollen

Morgonkollen - 20 april!

centrum_artikel_host

Väder:
Temperaturen ligger kring noll grader under hela morgonen och dagen, vilket antyder en fortsättning på det svala vädret.

Trafik:
Det är lugnt på vägarna i kommunen, vilket innebär att trafiken flyter smidigt och inga stora störningar har rapporterats.

Blåljus:
Rapporter indikerar en lugn kväll och natt i kommunen när det gäller blåljusaktiviteter. Inga stora händelser har inträffat som kräver akutinsatser från räddningstjänst, polis eller ambulans.

Kollektivtrafik:
SL rapporterar inga större störningar i kollektivtrafiken, vilket betyder att pendlingen förväntas flyta smidigt för invånarna i kommunen.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

bygdensdag_helsida
Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out