eu_valet_panorama

Morgonkollen

Morgonkollen 12 april!

centrum_artikel_host

Väder: Idag väntas en molnig dag med temperaturer omkring 14 grader Celsius. Det kan bli lite grått därute, så ta med en extra tröja ifall det blir svalt.

Kollektivtrafik: SL meddelar att det inte förväntas några större störningar i kollektivtrafiken idag. Planera din resa som vanligt och var redo att njuta av en smidig färd.

Trafik: Det är normal framkomlighet på vägarna i kommunen idag. Inga större rapporterade problem som påverkar trafiken, så du kan förvänta dig en relativt lugn resa om du ska ut och köra.

Blåljus: Det har varit en lugn kväll och natt i kommunen enligt rapporter från blåljusmyndigheterna. Inga större händelser har rapporterats, vilket är ett lugnande besked för invånarna.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider