centrum_panorama_hostshopping
De tre männen slog till två cykelreparatörer på Tingvalla 22: majFoto: Arkivbild/Daniel Iskander

Norrtäljebor härjade i Märsta

Två män från Norrtälje och en från Gotland hamnade i Märsta och levde rövare en dag i maj. De har nu dömts för misshandel, olaga hot och våld mot tjänsteman rapporterar Norrtelje Tidning. Bland annat gav de sig på cykelverkstaden på Tingvalla.

centrum_artikel_host

Tre män, varav två från Norrtälje möttes upp i Stockholm i maj och tog pendeltåget till Märsta. De ska ha varit berusade redan när de anlände till stationen i Märsta eftersom de drack öl och starksprit. Väl på plats började de hota en förbipasserande cyklist med stryk skriver Norrtelje Tidning. En man som stannade för att se vad som hände blev först slagen och sedan kastad i marken från hög höjd, därefter fick han ännu fler knytnävsslag. Två medarbetare på en cykelverkstad på Tingvalla blev nästa offer då männen som gjorde motstånd blev nerslagna och fick ta emot ännu fler slag på marken. En polisman som kom till platsen blev biten och sparkad då han skulle gripa de tre männen. Enligt tidningen döms norrtäljeborna till skyddstillsyn och får betala sammanlat 40 000 kronor i skadestånd. Kumpanen som är hemmahörande på Gotland ska betala 18600 kronor. Samtliga döms även för narkotikabrott.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

pantamera_avc_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

mp_helsida_eu
valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
stationshusen_outsider
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out