eldsjal2024_pan
Foto: Locum

Närakut på Löwet flyttar till Sollentuna 2019

Närakuten på Löwenströmska som många kommuninvånare använder kommer att stängas och flyttas över till Sollentuna omkring 2019: - Närakuterna kommer att avlasta de stora akutmottagningarna, samtidigt som våra husläkarmottagningar fortsätter utgöra basen i vården samt behåller sitt jouruppdrag, säger Marie Ljungberg Schött, akutsjukvårdslandstingsråd.

centrum_artikel_host

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen tog beslutet på tisdagen om vart alla nya närakuter ska ligga och idag på en pressträff presenterades platserna. Löwenströmska som många kommuninvånare i Sigtuna vänder sig till avmonteras omkring 2019 men får behålla sin husläkarjour rapporterar tidningen Mitt I. Tio närakuter etableras i länet, norr om Stockholm blir det Karolinska, Sollentuna och Danderyd.

Enligt ett pressmeddelande från Moderaterna kommer fler stockholmare att få vård på rätt nivå. Utöver de tio som meddelats kommer två stycket att placeras efter behov i länet.
– Alla barn och vuxna i Stockholms län ska få vård tryggt och snabbt när de är akut sjuka. När husläkaren inte kan hjälpa till och när det inte är så allvarligt akut att man behöver det stora akutsjukhuset, blir våra tolv närakuter en ny vårdform, kommenterar Anna Starbrink (L) hälso- och sjukvårdslandstingsråd.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
storemore_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
storemore_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna