socialdemokraterna_maj_panorama
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Insändarbild/Miljöpartiet

(MP) Sigtuna tvångsförvaltas av Stockholm

Enligt ett pressmeddelande från Henrik Naglitch i Miljöpartiet i Sigtuna kommun har Miljöpartiet i Stockholms län tagit över styret av sin lokalavdelning i Sigtuna: - Detta strider mot den lokala demokratin, säger Pierre Cengiz-Edstrand till märsta.nu

centrum_artikel_host

Efter den senaste tidens turbulens kring (MP) i Sigtuna kom besked på onsdagen att distriktsstyrelsen i Stockholmsregionen tar över lokalavdelningen i Sigtuna kommun. Bakgrunden är att Pierre Cengiz-Edstrand i samband med ett kommunstyrelsesammanträde röstade med oppositionen. (MP) i Sigtuna ska också ha fattat ett styrelsebeslut om att man röstar fritt i Kommunstyrelsen i fullmäktige eftersom det inte längre finns ett avtal mellan (S), (L) och (MP).
– Styrelsen är vald av medlemmarna och det är styrelsens beslut att vi röstar fritt eftersom det inte längre finns ett avtal mellan Miljöpartiet och Liberalerna i det som hette Nystart Sigtuna.

Hade inte mandat att bryta samarbete
Enligt Henrik Naglitch, ersättare i fullmäktige och en av tre som gör anspråk på att ta över lokalavdelningen i Sigtuna tillsammans med Elwood Overholt och Karolina Windefalk, så har distriktsstyrelsen i Stockholm under lång till påpekat att det råder missförhållanden i föreningen. Att man avbröt koalitionen med S och L ska ha skett på ett sätt som strider mot lokalavdelningens egna stadgar.
– Från distriktsstyrelsens sida ser man så allvarligt på det faktum att man aktivt röstat med oppositionen i kommunstyrelsen, utan erforderligt mandat, att man därför väckt ett uteslutningsärende mot Pierre Cengiz Edstrand till partistyrelsen, skriver Ngalitch i pressmeddelandet.

Enligt uttalandet så gäller koalitionen med MP, S och L och det behöver respekteras till dess att ett medlemsmöte eller extra årsmöte i MP Sigtuna beslutat något annat.

Fotnot: märsta.nu har söker representanter för MP i Stockholm.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys