kyrka_advent _pan
Miljöpartiet vill utveckla området där det idag är parkering till bostäder, torghandel med mera. Foto: Street view/Google

(MP): Fel köpa fastighet för att bygga parkering

Miljöpartiet är kritiska till kommunens köp av Connys trafikskola i syfte att riva och skapa parkeringsplatser.

centrum_artikel_host

Som märsta.nu tidigare rapporterat om ville kommunen köpa fastigheten där Connys trafikskola låg intill Stockholmsvägen i syfte att skapa parkeringsplatser. Köpet klubbades i fullmäktige 31:a mars, men Miljöpartiet ville ändra syftet med köpet till att istället vara att man ska planera området som helhet och att huset används handel, verkstad eller föreningsliv. Man vill att den ”ogästvänliga” parkeringsytan får ny detaljplan för att utveckla området istället som historiskt sett varit en naturlig mötesplats för märstabor med bio, bensinmack och verkstad. Man borde i den nya detaljplanen även planera för parker, bostäder och torg.

moderat_pan_helsida
agy_oppethus
centrum_host_helsida
connys_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
pantamera_out
nrh
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent