eu_valet_panorama
Miljöpartiet vill utveckla området där det idag är parkering till bostäder, torghandel med mera. Foto: Street view/Google

(MP): Fel köpa fastighet för att bygga parkering

Miljöpartiet är kritiska till kommunens köp av Connys trafikskola i syfte att riva och skapa parkeringsplatser.

centrum_artikel_host

Som märsta.nu tidigare rapporterat om ville kommunen köpa fastigheten där Connys trafikskola låg intill Stockholmsvägen i syfte att skapa parkeringsplatser. Köpet klubbades i fullmäktige 31:a mars, men Miljöpartiet ville ändra syftet med köpet till att istället vara att man ska planera området som helhet och att huset används handel, verkstad eller föreningsliv. Man vill att den ”ogästvänliga” parkeringsytan får ny detaljplan för att utveckla området istället som historiskt sett varit en naturlig mötesplats för märstabor med bio, bensinmack och verkstad. Man borde i den nya detaljplanen även planera för parker, bostäder och torg.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider