centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu - 14 maj

centrum_artikel_host

Väder: Idag utlovas en underbar sommardag med väderleken som påminner om sommarvärme, med temperaturer kring 22 grader. Under morgontimmarna kan temperaturen ligga på cirka 8-9 grader, men väntas sedan stiga till en behaglig nivå.

Kollektivtrafik: SL meddelar inga större störningar i kollektivtrafiken idag. Det är alltså en bra dag att resa med buss och tåg i kommunen utan att förvänta sig störningar.

Trafik: Det råder normal framkomlighet på vägarna i kommunen idag. Det innebär att trafiken förväntas flyta på som vanligt, vilket underlättar för resor och pendling i området.

Blåljus: Under den senaste kvällen och natten har det varit en lugn period i kommunen när det kommer till blåljusaktiviteter. Inga större händelser har rapporterats, vilket bidrar till en känsla av trygghet för invånarna.

Det ser ut att bli en fantastisk dag med sommarvärme och inga större störningar i kollektivtrafiken eller på vägarna. Fortsätt njuta av dagen med Märsta.nu!

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
bygdensdag_outsider