centrum_panorama_hostshopping
Foto: Ove Jansson

Morgonkollen

Morgonkollen - 11 maj!

centrum_artikel_host

Väder: Det ser ut att bli en strålande dag med soligt väder och en temperatur på upp till 17 grader. Det perfekta tillfället att njuta av utomhusaktiviteter eller ta en skön promenad i det vackra vädret.

Kollektivtrafik: För dig som planerar att resa med kollektivtrafiken idag kan du vara lugn. SL meddelar inga större störningar, så din resa bör gå smidigt och enkelt.

Trafik: Lugnt på vägarna i kommunen.

Blåljus: Rapporterna från nattens händelser är positiva. Det har varit en lugn kväll och natt i kommunen, vilket är glädjande nyheter. Polisen har inte rapporterat om några större händelser eller incidenter, vilket bidrar till en känsla av trygghet i samhället.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider