centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu - 10 maj!

centrum_artikel_host

Väder: Dagen börjar med en frisk morgon med molnigt väder och 6 grader i Märsta-området. Senare under dagen kan vi förvänta oss en gradvis ökning av temperaturen upp till 12 grader med växlande molnighet, vilket bjuder på en behagligare känsla när vi tar oss ut.

Kollektivtrafik: För pendlare och resenärer finns det ingen anledning till oro idag. Kollektivtrafiken rapporteras gå som vanligt utan större förseningar eller problem, så det är bara att planera din resa som vanligt.

Trafik: För bilister och andra som tar sig runt med eget fordon, ser det ut att vara en normal dag på vägarna med god framkomlighet. Inga rapporterade trafikstörningar eller händelser som påverkar resandet, vilket innebär att din morgonpendling bör flyta på smidigt.

Blåljus: Det är lugna och fridfulla natt- och kvällstimmar som rapporteras från kommunen. Inga större händelser eller incidenter har inträffat enligt de senaste rapporterna, vilket är en positiv notering för samhällets säkerhet och välbefinnande.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
connys
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider