centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen - 9 maj!

centrum_artikel_host

Idag vaknar kommunens invånare upp till en molnig morgon med temperaturer på cirka 2 grader. Under dagen förväntas temperaturen stiga till omkring 10 grader, vilket innebär en något svalare dag jämfört med tidigare.

För dem som ska ta sig till jobb med kollektivtrafiken meddelar SL att det inte finns några större störningar att rapportera. Det är med andra ord en bra dag att förlita sig på bussen eller tåget för sin dagliga pendling.

På vägarna i kommunen rapporteras det om lugn trafik, vilket innebär att resan till arbete eller andra destinationer förväntas vara smidig och utan större problem.

När det gäller blåljusrapporteringen har det varit en lugn kväll och natt i kommunen, vilket indikerar att inga större händelser har inträffat som krävt polisiär eller ambulanspersonalens ingripande. Det är alltid en positiv nyhet när samhället är tryggt och säkert för invånarna.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host