centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen - 8 maj!

centrum_artikel_host

Vädret idag ser ut att bli kyligt med enstaka plusgrader och regn, en dag som kräver en extra tröja och ett paraply med sig. För dem som reser med kollektivtrafiken meddelar SL att det inte finns några större störningar att rapportera. Det är alltså ett bra läge för att ta bussen eller tåget till jobbet eller skolan.

På vägarna i kommunen ser det ut att vara normal framkomlighet, vilket betyder att det inte förväntas vara några stora trafikproblem idag. För dem som ska ut och köra är det en positiv nyhet som gör resan lite smidigare.

När det gäller blåljusrapporteringen har det varit en lugn kväll och natt i kommunen. Det innebär att inga större händelser har inträffat som kräver polisiär eller ambulanspersonalens ingripande. Det är alltid en positiv nyhet när samhället är tryggt och säkert för invånarna.

pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider