centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen - 5 maj!

centrum_artikel_host

Väder: Idag välkomnas vi av molnigt väder och temperaturer som ligger på omkring 4 grader. Under dagen förväntas temperaturen stiga till cirka 10 grader, vilket innebär att det blir lite mildare än på morgonen. Det är bra att klä sig varmt och ha med en jacka för att hålla sig bekväm under dagen.

Kollektivtrafik: SL rapporterar inga större störningar i kollektivtrafiken idag. Det betyder att bussar, tåg och tunnelbana förväntas gå enligt schemat. Det är alltid bra att kontrollera eventuella förändringar i tidtabellerna om du är beroende av kollektivtrafiken för din resa.

Trafik: På vägarna i kommunen är det lugnt idag. Det innebär att det inte förväntas vara några stora trafikproblem eller förseningar. Det är alltid bra att vara uppmärksam och följa trafikreglerna för att hålla sig och andra trafikanter säkra.

Blåljus: Under kvällen och natten har det varit en lugn period i kommunen när det gäller blåljusaktiviteter. Inga större händelser har rapporterats, vilket är positivt för invånarnas säkerhet och trygghet.

fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
connys