centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen 23 april!

centrum_artikel_host

Väder: En kylig morgon välkomnar invånarna i kommunen med några minusgrader. Under dagen förväntas temperaturen stiga till omkring plus sju grader, med molnigt väder som dominerar himlen.

Kollektivtrafik: Inga större störningar rapporteras inom kollektivtrafiken idag, vilket innebär att invånarna kan förvänta sig en smidig och problemfri resa till sina destinationer.

Blåljus: Rapporter indikerar en lugn kväll och natt i kommunen, med inga större händelser som krävt polisens eller räddningstjänstens ingripande. Detta bidrar till en känsla av trygghet och stabilitet i samhället.

Trafik: Framkomligheten på vägarna i kommunen är normal under morgonen, vilket innebär att invånarna kan förvänta sig en smidig och säker resa till sina destinationer utan stora förseningar eller hinder på vägen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
connys