centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Morgonkollen

Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_artikel_host

Väder:
Det förväntas en kylig morgon och dag med temperaturer kring noll grader eller några enstaka minusgrader.

Kollektivtrafik:
Inga större störningar rapporteras för kollektivtrafiken, vilket innebär att pendlingen förväntas gå smidigt för invånarna i kommunen.

Blåljus:
En lugn kväll och natt rapporterades för blåljusorganisationerna i kommunen, vilket indikerar att inga större händelser har inträffat som kräver akutinsatser från räddningstjänst, polis eller ambulans.

Trafik:
Det är lugnt på vägarna i kommunen, vilket innebär att trafiken flyter smidigt och inga stora störningar har rapporterats.

Detta sammanfattar morgonkollen för den 21 april med information från märsta.nu. Fortsätt att hålla dig uppdaterad för eventuella förändringar under dagen.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
eu_valet_outsider