centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen - 15 april!

centrum_artikel_host

MVäder: Idag börjar vi med en regnig morgon med risk för snöfall, vilket kan göra vägarna hala. Under dagen väntas dock förbättringar med fint väder och temperaturer på cirka +9 grader. Kom ihåg att klä dig efter väderförhållandena och vara extra försiktig på vägarna under morgonen.

Kollektivtrafik: Bra nyheter för resenärer! Inga större störningar rapporteras i kollektivtrafiken, så du kan förvänta dig en smidig resa till ditt resmål.

Trafik: På grund av snöfallet under morgonen finns det en risk för halka på vägarna. Se till att ta det lugnt och hålla avståndet till andra fordon för att undvika olyckor.

Blåljus: Det har varit en lugn kväll och natt i kommunen enligt rapporter från räddningstjänsten, polisen och sjukvården. Inga större händelser har rapporterats, vilket är en lugnande nyhet för invånarna.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider