sap_feb_pan
Foto: Daniel Iskander

Morgonkollen

Morgonkollen 7 februari!

centrum_artikel_host

Väder: En kylig morgon välkomnar invånarna i Märsta med temperaturer som ligger på 6-7 minusgrader. Under dagen förväntas kylan hålla i sig, vilket kräver extra klädlager för att möta utomhustemperaturerna.

Kollektivtrafik: Resande med kollektivtrafiken förväntas inte störas av några stora avvikelser eller förseningar, vilket innebär att invånarna kan förvänta sig att nå sina destinationer enligt plan.

Trafik: Trotts den kyliga temperaturen rapporteras det om normal framkomlighet på vägarna i kommunen. Det är dock viktigt att vara extra försiktig då risken för halka på vägarna kvarstår. Invånare uppmanas att köra försiktigt och anpassa sin körning efter rådande väderförhållanden.

Blåljus: En lugn natt har passerat i kommunen utan några rapporterade större händelser eller incidenter som involverar räddningstjänst, polis eller ambulans. Detta är positiva nyheter för invånarna och bidrar till en känsla av trygghet i samhället.

connys_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
spedition_helsida
sportlov
fritidsbanken_sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

funkisfest_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
connys