sap_feb_pan

Morgonkollen

Morgonkollen 30 - november1

centrum_artikel_host

Väder:
Morgonen den 30 november bjuder på snöfall med risk för fortsatt nederbörd även efter lunch. Temperaturen förväntas ligga mellan 1-3 minusgrader. Det är klokt att vara förberedd på vinterväglag och anpassa färden därefter.

Kollektivtrafik:
På grund av det rådande vädret finns det risk för störningar i pendeltågstrafiken. Resenärer uppmanas att hålla sig informerade via SL, SJ eller Mälartåg beroende på resmålet. Det kan vara klokt att planera resan i förväg och vara medveten om eventuella förändringar i tidtabellerna.

Trafik:
Trots det pågående snöfallet rapporteras om normal framkomlighet på vägarna, men det finns en risk för besvärligt trafikläge. Bilister uppmanas att vara extra försiktiga, anpassa hastigheten efter väglaget och vara medvetna om att snö och halka kan påverka framkomligheten.

Blåljus:
Inga speciella händelser inom blåljussektorn har rapporterats under morgonen. Det verkar vara en relativt lugn start på dagen när det kommer till nödsituationer och händelser som involverar polis, brandkår och ambulans.

Följ märsta.nu för löpande uppdateringar och mer information om aktuella händelser och förhållanden under dagen. Ta hand om er och var försiktiga i det rådande vintervädret!

SL i samarbete för fossilfri framtid

Notiser Shift2Access är ett banbrytande samarbete där Trafikförvaltningen i Region Stockholm, tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen, strävar efter att utveckla innovativa lösningar för en fossilfri, inkluderande och resurseffektiv framtid.

funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

foraldranatverk_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna