centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen 28 september!

centrum_artikel_host

Kollektivtrafik: Risk för störningar i pendeltågstrafik på grund av personalbrist
Morgonen den 28 september inleds med en varning för eventuella störningar i pendeltågstrafiken i Märsta och området runt omkring. Orsaken är en pågående personalbrist som kan påverka tågtjänsterna. Resenärer uppmanas att vara beredda på eventuella förseningar och hålla sig uppdaterade om trafikläget.

Väder: En fin dag med 20 grader men molnigt
Dagens väderutsikter ser lovande ut med en förväntad hög temperatur på 20 grader. Dock kommer morgonen att vara något svalare med cirka 11 grader och en molnig himmel. Det är klokt att ha med sig en extra tröja eller jacka när du ger dig ut under morgontimmarna.

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna i kommunen
I gryningen rapporteras det om normal framkomlighet på vägarna i Märsta och dess omgivningar. Inga större trafikproblem har rapporterats, vilket gör det smidigt för pendlare och resenärer att ta sig till sina destinationer.

Blåljus: Inga speciella händelser att rapportera om
Vad gäller blåljusinsatser finns det inga speciella händelser att rapportera om just nu. Räddningstjänst, polis och andra nödresurser är i beredskap som vanligt för att säkerställa invånarnas trygghet.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
connys
mp_tack_outsider