centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild/Ingvar Westin

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu: Väder, Trafik och Kollektivtrafik

centrum_artikel_host

Väder: Dagen inleds med behagligt väder i kommunen med en temperatur på 17 grader och en växlande molnighet. Det ser ut att bli en bra dag att vara utomhus, med chansen till lite sol emellanåt.

Kollektivtrafik: Resenärer som planerar att ta pendeltågen idag bör vara medvetna om en möjlig risk för störningar. Detta beror på personalbrist, vilket kan påverka tidtabeller och avgångar. Det rekommenderas att följa uppdateringar från SL för den senaste informationen om pendeltågstrafiken.

Blåljus: För närvarande finns det inga speciella händelser att rapportera inom blåljussektorn i kommunen. Det är en lugn morgon när det gäller nödsituationer och händelser som kräver insats från räddningstjänst, polis eller ambulans.

Trafik: För de som använder vägarna i kommunen ser trafiksituationen ut att vara normal med god framkomlighet. Inga stora trafikstörningar eller incidenter har rapporterats hittills, vilket gör resandet med bil smidigt och problemfritt.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

mp_tack_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna