defacto_pan2020

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu - 17 september!

centrum_artikel_host

Vädret:
Idag vaknar kommuninvånare upp till en behaglig morgon med temperaturer mellan 16 och 17 grader. Dock finns det en viss risk för lokala skurar under förmiddagen, så det kan vara bra att ta med sig paraplyet när man ger sig ut. Senare under dagen förväntas växlande molnighet, så se till att ha kläder som passar för skiftande väder.

Kollektivtrafik:
Vi vill uppmärksamma att det kan förekomma störningar i pendeltågstrafiken idag på grund av personalbrist. Det kan vara bra att vara lite extra förberedd om du är beroende av pendeltåget för din resa. Dubbelkolla tidtabeller och eventuella uppdateringar från SL för att undvika onödiga förseningar.

Trafik:
I kommunen råder lugn och harmoni på vägarna idag. Det ser ut att vara en bra dag att ta bilen om du har ärenden att utföra eller om du helt enkelt vill njuta av en skön körning.

Blåljus:
Det rapporteras om en lugn kväll och natt i kommunen när det kommer till blåljusverksamheten. Det är alltid positivt att höra att det är fridfullt och tryggt i vår kommun.

nrh_sigtuna
defacto_helsida
centrum_host_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

joes-helsida
mp_ute_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
connys
nrh
joes_outsider
ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
kommun_adhd_outsider
mp_ute_outsider