kommun_skoterska
Foto: Insändarbild/Ingvar Vestin

Morgonkollen

Morgonkollen 16 september.

centrum_artikel_host

Väder:
Dagens väderprognos visar att kommuninvånare kommer uppleva en temperatur på 19 grader Celsius med ett molnigt himlavalv. Det ser ut som en måttligt varm dag, perfekt för dem som föredrar en mild start på hösten.

Trafik:
I kommunen ser trafikläget ut att vara relativt lugnt under morgonen. Det är goda nyheter för alla som ska ut på vägarna och underlättar resandet för dem som har tidiga åtaganden. För att säkerställa en smidig resa, kom ihåg att hålla dig uppdaterad om eventuella trafikstörningar längs din rutt.

Kollektivtrafik:
När det gäller kollektivtrafiken rapporterar SL att busstrafiken i kommunen verkar fungera som vanligt utan några större störningar. Denna information kommer att vara till nytta för alla som är beroende av bussar för sin dagliga pendling eller resa.

Däremot, för resenärer som använder pendeltåg, bör du vara medveten om att det kan förekomma störningar på grund av personalbrist. Det är alltid en god idé att kontrollera de senaste uppdateringarna om din tågförbindelse om du är beroende av pendeltågstrafiken idag.

Blåljus:
Tidigt i morse inträffade en olycka vid Måby och en person fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

mp_ute_helsida
nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

ica_helsida
joes-helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

defacto_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
connys
mp_ute_outsider
ica_outsider
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider