kommun_skoterska
Foto: Insändarbild/Ingvar Westin

Morgonkollen

Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

centrum_artikel_host

Väder: Dagen börjar med molnigt väder och en temperatur på cirka 15 grader. Det ser ut som om vi får en ganska mild dag framför oss, så det kan vara bra att ta med en lätt jacka när du beger dig ut.

Kollektivtrafik: Vi vill informera om att det finns risk för störningar i pendeltågstrafiken på grund av personalbrist. Det kan vara klokt att kolla aktuell information om dina tågförbindelser om du är beroende av pendeltågen idag.

Blåljus: Inga speciella händelser att rapportera om från blåljussektorn i kommunen. Det verkar vara en lugn morgon utan större incidenter.

Trafik: Trafiken på vägarna i kommunen verkar rulla på som vanligt, och det rapporteras om normal framkomlighet. Inga kända trafikproblem som skulle påverka din resa idag.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida
joes-helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

ica_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

connys_helsida
adhd_kommun

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

pantamera_avc_helsida
mp_ute_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

defacto_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
nrh
mp_ute_outsider
connys
ridskola_2020_outsider