centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild/Ingvar Westin

Morgonkollen

Morgonkollen - 14 september.

centrum_artikel_host

Väder: Svalare morgon med 6-7 grader, under dagen molnigt och 15 grader.
Dagens morgon börjar med en kyligare inledning när temperaturerna sjunker till 6-7 grader. Det är ett tydligt tecken på att hösten närmar sig med stegrande hastighet. Under dagen kan invånarna i vår kommun förvänta sig ett molnigt väder med en maximal temperatur på 15 grader. Det är ett utmärkt tillfälle att plocka fram de varmare kläderna och njuta av en mysig höstdag.

Kollektivtrafik: Risk för störningar i pendeltågstrafiken pga personabrist.
Pendeltågsresenärer bör vara medvetna om möjliga störningar i trafiken idag på grund av personalbrist. Det kan leda till vissa oregelbundenheter och förseningar, så det är klokt att vara ute i god tid och hålla sig informerad om eventuella uppdateringar från trafikmyndigheterna.

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna i kommunen.
Trafikförhållandena på vägarna i vår kommun ser ut att vara i god ordning idag, och det förväntas inte några större problem. Det är alltid bra att följa de vanliga trafikreglerna och säkerhetsåtgärderna för en säker resa.

Blåljus: MC-förare till sjukhus. En MC-förare fördes till sjukhus efter en olycka vid midnatt på E4:an.

Detta var morgonkollen för den 14 september med de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafikförhållandena och händelser inom blåljussektorn. Ha en trevlig dag och var försiktig när du är ute och reser!

connys_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
mp_tack_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
brobygget_outsider