defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Ingvar Westin

Morgonkollen

Morgonkollen - 14 september.

centrum_artikel_host

Väder: Svalare morgon med 6-7 grader, under dagen molnigt och 15 grader.
Dagens morgon börjar med en kyligare inledning när temperaturerna sjunker till 6-7 grader. Det är ett tydligt tecken på att hösten närmar sig med stegrande hastighet. Under dagen kan invånarna i vår kommun förvänta sig ett molnigt väder med en maximal temperatur på 15 grader. Det är ett utmärkt tillfälle att plocka fram de varmare kläderna och njuta av en mysig höstdag.

Kollektivtrafik: Risk för störningar i pendeltågstrafiken pga personabrist.
Pendeltågsresenärer bör vara medvetna om möjliga störningar i trafiken idag på grund av personalbrist. Det kan leda till vissa oregelbundenheter och förseningar, så det är klokt att vara ute i god tid och hålla sig informerad om eventuella uppdateringar från trafikmyndigheterna.

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna i kommunen.
Trafikförhållandena på vägarna i vår kommun ser ut att vara i god ordning idag, och det förväntas inte några större problem. Det är alltid bra att följa de vanliga trafikreglerna och säkerhetsåtgärderna för en säker resa.

Blåljus: MC-förare till sjukhus. En MC-förare fördes till sjukhus efter en olycka vid midnatt på E4:an.

Detta var morgonkollen för den 14 september med de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafikförhållandena och händelser inom blåljussektorn. Ha en trevlig dag och var försiktig när du är ute och reser!

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

ica_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

nrh_sigtuna
mp_ute_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

joes-helsida
adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

defacto_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
joes_outsider
connys
kommun_skoterska_outsider
nrh
ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out