sap_feb_pan
Foto: Insändarbild

Morgonkollen

Morgonkollen 13 september

centrum_artikel_host

Väder: 16 grader och molnigt
Idag vaknar vi upp till en morgon med molnigt väder och en temperatur på 16 grader. Det ser ut att bli en ganska behaglig dag för alla som planerar att vistas utomhus, men ta med dig en jacka för att vara på den säkra sidan.

Kollektivtrafik: Risk för störningar i pendeltågstrafiken pga personalbrist
För pendlare är det viktigt att vara medveten om att det kan förekomma störningar i pendeltågstrafiken idag på grund av personalbrist. Det är alltid en bra idé att kolla upp aktuell information om ditt pendeltåg innan du ger dig iväg och planera din resa i förväg om möjligt.

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna i kommunen
För de som tar bilen till jobbet eller skolan idag verkar det vara en smidig morgon. Trafiken rapporteras ha normal framkomlighet på vägarna i kommunen. Kom ihåg att köra säkert och hålla dig uppdaterad om eventuella trafikproblem som kan uppstå under dagen.

Blåljus: Inga speciella händelser att rapportera om
Det verkar vara en lugn morgon när det gäller blåljushändelser. Inga speciella händelser har rapporterats, vilket är goda nyheter för allmänheten.

funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

fritidsbanken_sportlov
sportlov

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

steningekompani_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

skridskodisco_helsida
connys_helsida
spedition_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
stentekompani_outsider