moderat_fokus_pan
Foto: Insändarbild

Morgonkollen

Morgonkollen 13 september

centrum_artikel_host

Väder: 16 grader och molnigt
Idag vaknar vi upp till en morgon med molnigt väder och en temperatur på 16 grader. Det ser ut att bli en ganska behaglig dag för alla som planerar att vistas utomhus, men ta med dig en jacka för att vara på den säkra sidan.

Kollektivtrafik: Risk för störningar i pendeltågstrafiken pga personalbrist
För pendlare är det viktigt att vara medveten om att det kan förekomma störningar i pendeltågstrafiken idag på grund av personalbrist. Det är alltid en bra idé att kolla upp aktuell information om ditt pendeltåg innan du ger dig iväg och planera din resa i förväg om möjligt.

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna i kommunen
För de som tar bilen till jobbet eller skolan idag verkar det vara en smidig morgon. Trafiken rapporteras ha normal framkomlighet på vägarna i kommunen. Kom ihåg att köra säkert och hålla dig uppdaterad om eventuella trafikproblem som kan uppstå under dagen.

Blåljus: Inga speciella händelser att rapportera om
Det verkar vara en lugn morgon när det gäller blåljushändelser. Inga speciella händelser har rapporterats, vilket är goda nyheter för allmänheten.

nrh_sigtuna
joes-helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
connys_helsida
hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
nrh
connys
joes_outsider