sap_pan23
Foto: Insändarbild/Ingvar Westlin

Morgonkollen

Morgonkoll med märsta.nu - 11 september!

centrum_artikel_host

Väder:
Idag väntar en vacker dag över Märsta med en mix av sol och moln. Temperaturen kommer att nå upp till 23 grader Celsius, vilket bjuder på perfekt väder för utomhusaktiviteter. Glöm inte solkrämen!

Trafik:
Det ser ut som att trafiken flyter smidigt i kommunen idag. Inga rapporterade incidenter eller störningar på vägarna, så det borde vara en problemfri resa för dig om du ska ut och köra.

Kollektivtrafik:
Tyvärr kan det förekomma vissa störningar i pendeltågstrafiken idag på grund av personalbrist. Det är alltid bra att dubbelkolla tidtabeller och eventuella uppdateringar om du är beroende av pendeltåg för din dagliga pendling.

Blåljus:
Inget speciellt att rapportera från blåljussektorn idag. Det verkar vara en lugn morgon med inga stora händelser att notera. Fortsätt att vara försiktiga och säkra ute på vägarna.

Det var morgonkollen med märsta.nu för den 11 september. Ha en underbar dag och var försiktig när du är ute och reser!

moderat_fokus_helsida
connys_helsida
hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
pantamera_out
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
swedol_outsider
connys
moderat_bli_medlem