moderat_fokus_pan
Foto: Insändarbild/Ingvar Vestin

Morgonkollen

Morgonkollen 10 september

centrum_artikel_host

Väder:
Morgonen bjuder på en strålande höstdag i kommunen med temperaturer som når upp till hela 24 grader Celsius. Solen skiner generöst och ger invånarna en underbar start på helgen. Det är perfekt väder för att njuta av utomhusaktiviteter och höstens första picknick.

Trafik:
Trafikläget i kommunen är lugnt och smidigt under morgonen. Det verkar som om vägarna har vaknat upp på rätt sida idag, och trafikanterna kan förvänta sig en problemfri resa till sina destinationer. Det är ett utmärkt tillfälle att ta sig runt och utforska staden.

Kollektivtrafik:
Tyvärr finns det en notis som bör tas i beaktande för dem som är beroende av pendeltågen. Det föreligger en risk för störningar i pendeltågstrafiken på grund av personalbrist. Det rekommenderas att resenärer som planerar att använda pendeltågen idag håller sig uppdaterade om eventuella ändringar eller förseningar.

Blåljus:
Inga speciella händelser eller nödsituationer rapporteras inom blåljussektorn i kommunen under morgonen. Polis, brandkår och ambulans är tillgängliga och beredda att agera vid behov, men det verkar vara en lugn start på dagen.

ica_helsida
moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
nrh
moderat_bli_medlem
joes_outsider