sap_pan23
Foto: Insändarbild

Morgonkollen

Morgonkollen 9 september!

centrum_artikel_host

Morgonen vaknade upp till en disig start i kommunen med en temperatur på ungefär 18 grader Celsius. Men, som om för att förlåta det molniga morgonväder som omfamnade kommunen, utlovades en fantastisk höstdag med ett värmerekord på 24 grader Celsius senare under dagen.

Kollektivtrafik: Resenärer som är beroende av pendeltågstrafiken bör vara medvetna om att det finns en risk för störningar idag. Trafikinformationen uppdateras kontinuerligt, så det är en bra idé att hålla sig uppdaterad om förändringar i tidtabellen om du planerar att använda pendeltågen.

Blåljus: Inga speciella händelser rapporteras från blåljusmyndigheterna idag. Det verkar som om kommunen har en lugn start på dagen när det gäller nödsituationer och polisiära insatser.

Trafik: För dem som är på vägarna idag kan det vara glädjande att veta att trafiken i kommunen verkar vara lugn. Detta innebär smidigare och snabbare resor för alla som är på väg till arbete eller andra destinationer.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
centrum_host_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
joes-helsida
moderat_fokus_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
nrh
ica_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem