moderat_fokus_pan
Foto: Insändarbild/Ingvar Westlin

Morgonkollen

Morgonen inleds med molnigt väder och en temperatur på 18 grader i kommunen och dess omgivningar. Det ser ut att bli en dag utan nederbörd.

centrum_artikel_host

Väder:
En mild morgon med 18 grader i luften välkomnar invånarna i kommunen idag. Molnen dominerar himlen, och det förväntas ingen nederbörd under dagen. Detta kan vara en perfekt tidpunkt att njuta av det svenska höstvädret innan vinterkylan tar vid.

Kollektivtrafik:
Resenärer som använder pendeltågen bör vara medvetna om en möjlig risk för störningar i trafiken. Personalbrist kan påverka pendeltågstrafiken, så det kan vara bra att vara förberedd och följa uppdateringar från trafikmyndigheterna om du är beroende av denna transportform.

Trafik:
På vägarna i kommunen råder normal framkomlighet, och inga speciella trafikstörningar har rapporterats. Det innebär att pendlande och lokal trafik kan röra sig smidigt och utan onödiga förseningar.

Blåljus:
För närvarande finns det inga speciella händelser eller incidenter att rapportera om inom blåljussektorn. Polis, räddningstjänst och ambulansverksamhet verkar vara i sitt vanliga skick, vilket är ett gott tecken för invånarnas säkerhet.

Denna text genererades med en textrobot

ica_helsida
joes-helsida
moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
ica_outsider
swedol_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider