centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild/Ingvar Westlin

Morgonkollen

Morgonkollen 5 september: Soligt väder och pendeltågsvarningar

centrum_artikel_host

Väder: Morgonen vaknade upp till strålande solsken med temperaturer som lovar en härlig dag. Med en topp på 22 grader, ser det ut som att vi har en fin sensommar att se fram emot.

Kollektivtrafik: Dagens pendlare bör vara medvetna om möjliga störningar i pendeltågstrafiken. En personalbrist i pendeltågstrafiken kan påverka resan, så det är en bra idé att hålla sig uppdaterad om eventuella förändringar i tidtabellerna och försöka planera resan i förväg.

Blåljus: Det finns inga speciella händelser att rapportera från blåljussektorn denna morgon, vilket är en lugn och god nyhet för invånarna i kommunen.

Trafik: För de som planerar att ta bilen till arbete eller andra ärenden, ser det ut som att det är normal framkomlighet på vägarna i kommunen. Det finns inga större rapporter om trafikstörningar eller problem att vara medveten om.

Det ser ut som att dagen börjar med bra väder och några utmaningar för pendlare på pendeltågen. Var säker på att du är förberedd och håller dig uppdaterad om trafiknyheter om du ska ut och resa. Ha en trevlig dag!

För mer lokala nyheter och uppdateringar, besök märsta.nu.

Denna text genererades med en textrobot

nrh_sigtuna
connys_helsida
moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ica_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider