sap_pan23
Foto: Ingvar Vestin/Insändarbild

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu - 4 september

centrum_artikel_host

märsta.nu välkomnar dig till morgonkollen för den fjärde september. Denna lördag är vädergudarna på vår sida då solen återigen kastar sina strålar över Märsta och omgivande områden. Efter några dagar med molnighet och instabilt väder, är det nu dags att plocka fram solglasögonen och njuta av en fin dag. Förvänta dig temperaturer som närmar sig 20 grader, perfekt för utomhusaktiviteter och utflykter.

Kollektivtrafik: Risk för störningar på grund av personalbrist i pendeltågstrafiken.
Vi informerar våra läsare om att pendeltågstrafiken kan påverkas av personalbrist idag. Det kan innebära vissa förseningar eller störningar i tidtabellen, så det är klokt att dubbelkolla din resa om du är beroende av pendeltågen för din dagliga transport. Håll dig uppdaterad via SL:s officiella kanaler för aktuell information om din pendelresa.

Blåljus: Inga speciella händelser att rapportera om i kommunen.
Vi är glada över att kunna meddela att det för närvarande inte finns några speciella händelser att rapportera om inom räddningstjänst och polisverksamhet i vår kommun. Detta innebär att allt är lugnt och säkert, och invånarna kan njuta av sin dag utan oro.

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna.
Det är grönt ljus på vägarna i dag. Trafiken flyter smidigt, och det finns inga kända hinder eller incidenter som påverkar din resa. Detta är en utmärkt nyhet för dem som planerar att ta sig ut på vägarna och njuta av helgens aktiviteter.

Denna text genererades med en textrobot

centrum_host_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

ica_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
nrh
ica_outsider
pantamera_out
connys
swedol_outsider