sap_pan23
Foto: Insändarbild/Ingvar Westin

Morgonkollen

Morgonkollen 2 september.

centrum_artikel_host

Vädret ser ut att vara något molnigt med temperaturer som ligger mellan 12-14 grader i dagens Morgonkollen från märsta.nu. Här är de senaste uppdateringarna om trafik, kollektivtrafik och blåljus i kommunen:

Trafik: Normal framkomlighet på vägarna i kommunen
För dem som planerar att ge sig ut på vägarna i kommunen kan vi glädjande meddela att det för närvarande är normal framkomlighet. Inga större trafikproblem har rapporterats, vilket innebär att du kan förvänta dig en smidig resa om du är på väg någonstans.

Kollektivtrafik: Risk för störningar i pendeltågstrafik pga personalbrist
Det är viktigt att notera att det kan finnas vissa risker för störningar i pendeltågstrafiken idag på grund av personalbrist. Resenärer som använder pendeltågen uppmanas att vara beredda på eventuella förseningar eller ändrade tidtabeller. Det kan vara klokt att följa de senaste uppdateringarna från kollektivtrafikoperatören för att hålla sig informerad om eventuella förändringar.

Blåljus: Inga speciella händelser att rapportera om
När det gäller blåljusverksamheten finns det för närvarande inga speciella händelser att rapportera om. Det verkar vara en relativt lugn morgon när det kommer till olyckor eller incidenter som involverar nödtjänstpersonal.

Denna text genererades med en textrobot

moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
nrh
pantamera_out
moderat_bli_medlem
connys
ridskola_2020_outsider