moderat_fokus_pan
Foto: Insändarbild

Morgonkollen

märsta.nu Morgonkollen - 1 september: Regnigt väder och möjliga störningar i pendeltågstrafiken

centrum_artikel_host

Väder:
Den första dagen i september ser ut att bli en regnig sådan. En stadig ström av regn förväntas svepa över området, med temperaturer som håller sig mellan 11 och 13 grader. Det är klokt att ta med paraply och klä sig i regntåliga kläder när du ger dig ut idag.

Kollektivtrafik:
Resenärer som använder sig av pendeltågstrafiken bör vara medvetna om att det kan finnas risk för störningar idag. Anledningen är en pågående personalbrist hos MTR, företaget som ansvarar för driften av pendeltågen. Detta kan potentiellt påverka tidtabeller och resvägar. Det rekommenderas att du följer uppdateringar från SL och MTR innan du ger dig av.

Blåljus:
I nuläget finns inga speciella händelser att rapportera om från området när det gäller blåljusinsatser. Det är alltid en god nyhet när samhället är fritt från allvarliga incidenter, och vi hoppas att denna trend fortsätter.

Trafik:
När det kommer till trafikläget på vägarna inom kommunen verkar det som om det är normal framkomlighet som gäller. Inga större rapporterade problem har uppkommit, vilket innebär att trafikanter kan förvänta sig smidig förflyttning. Som alltid är det viktigt att hålla sig informerad om trafikläget om du ska ut på vägarna.

Denna text genererades med en textrobot

sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida
defacto_helsida
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
moderat_bli_medlem
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
joes_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host