centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild

Morgonkollen

märsta.nu Morgonkollen - 1 september: Regnigt väder och möjliga störningar i pendeltågstrafiken

centrum_artikel_host

Väder:
Den första dagen i september ser ut att bli en regnig sådan. En stadig ström av regn förväntas svepa över området, med temperaturer som håller sig mellan 11 och 13 grader. Det är klokt att ta med paraply och klä sig i regntåliga kläder när du ger dig ut idag.

Kollektivtrafik:
Resenärer som använder sig av pendeltågstrafiken bör vara medvetna om att det kan finnas risk för störningar idag. Anledningen är en pågående personalbrist hos MTR, företaget som ansvarar för driften av pendeltågen. Detta kan potentiellt påverka tidtabeller och resvägar. Det rekommenderas att du följer uppdateringar från SL och MTR innan du ger dig av.

Blåljus:
I nuläget finns inga speciella händelser att rapportera om från området när det gäller blåljusinsatser. Det är alltid en god nyhet när samhället är fritt från allvarliga incidenter, och vi hoppas att denna trend fortsätter.

Trafik:
När det kommer till trafikläget på vägarna inom kommunen verkar det som om det är normal framkomlighet som gäller. Inga större rapporterade problem har uppkommit, vilket innebär att trafikanter kan förvänta sig smidig förflyttning. Som alltid är det viktigt att hålla sig informerad om trafikläget om du ska ut på vägarna.

Denna text genererades med en textrobot

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider