centrum_panorama_hostshopping
Foto: Ingvar Westlin/Insändarbild

Morgonkollen

Morgonkollen 31 augusti!

centrum_artikel_host

En ny dag vaknar över kommunen, och med det kommer den senaste upplagan av ”Morgonkollen” från märsta.nu, din pålitliga källa för lokala nyheter och information. Här är en sammanfattning av dagens händelser och förhållanden:

Väder:
Morgonen hälsar oss med en temperatur på 19 grader Celsius och en växlande molnighet över kommunen. En dag som denna kan kräva en lätt jacka med tanke på temperatursiffrorna, men molnen kan även innebära en överraskande solglimt då och då. Så se till att vara förberedd för dagen och kanske ta med en paraply ifall molnen skulle skänka oss några regndroppar senare.

Kollektivtrafik:
Resenärer som är beroende av pendeltågstrafiken uppmanas vara uppmärksamma på eventuella störningar. Enligt SL kan det finnas risk för avvikelser i pendeltågstrafiken. Det kan vara klokt att dubbelkolla tidtabeller och hålla sig uppdaterad om trafikläget för att minimera eventuella obehagliga överraskningar under resan. I övrigt ser trafiksituationen på vägarna i kommunen normal ut, med rapporter om god framkomlighet.

Blåljus:
Inga speciella händelser inom blåljussektorn har rapporterats under morgonen. Polis, brandkår och andra räddningstjänster verkar ha en relativt lugn start på dagen, vilket alltid är goda nyheter för vårt samhälle. Det är ett tecken på trygghet och säkerhet när inga akuta händelser kräver deras ingripande.

Så här startar vi dagen med den senaste Morgonkollen från märsta.nu. Vädret kan vara ombytligt, pendeltågstrafiken kan vara påverkad och blåljussektorn rapporterar inga akuta händelser. Glöm inte att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna från Märsta.nu för att vara redo för vad dagen kan ha att erbjuda.

Denna text genererades med en textrobot

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider