moderat_fokus_pan
Foto: Ingvar Westlin/Insändarbild

Morgonkollen

Morgonkollen 31 augusti!

centrum_artikel_host

En ny dag vaknar över kommunen, och med det kommer den senaste upplagan av ”Morgonkollen” från märsta.nu, din pålitliga källa för lokala nyheter och information. Här är en sammanfattning av dagens händelser och förhållanden:

Väder:
Morgonen hälsar oss med en temperatur på 19 grader Celsius och en växlande molnighet över kommunen. En dag som denna kan kräva en lätt jacka med tanke på temperatursiffrorna, men molnen kan även innebära en överraskande solglimt då och då. Så se till att vara förberedd för dagen och kanske ta med en paraply ifall molnen skulle skänka oss några regndroppar senare.

Kollektivtrafik:
Resenärer som är beroende av pendeltågstrafiken uppmanas vara uppmärksamma på eventuella störningar. Enligt SL kan det finnas risk för avvikelser i pendeltågstrafiken. Det kan vara klokt att dubbelkolla tidtabeller och hålla sig uppdaterad om trafikläget för att minimera eventuella obehagliga överraskningar under resan. I övrigt ser trafiksituationen på vägarna i kommunen normal ut, med rapporter om god framkomlighet.

Blåljus:
Inga speciella händelser inom blåljussektorn har rapporterats under morgonen. Polis, brandkår och andra räddningstjänster verkar ha en relativt lugn start på dagen, vilket alltid är goda nyheter för vårt samhälle. Det är ett tecken på trygghet och säkerhet när inga akuta händelser kräver deras ingripande.

Så här startar vi dagen med den senaste Morgonkollen från märsta.nu. Vädret kan vara ombytligt, pendeltågstrafiken kan vara påverkad och blåljussektorn rapporterar inga akuta händelser. Glöm inte att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna från Märsta.nu för att vara redo för vad dagen kan ha att erbjuda.

Denna text genererades med en textrobot

joes-helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
ica_helsida
hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host