centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

Morgonkollen med märsta.nu 8 juni

centrum_artikel_host

Blåljus:
En person har gripits misstänkt för drograttfylleri efter en trafikolycka som inträffade i Valsta under gårdagskvällen. Olyckan, som ledde till trafikstörningar, är för närvarande under utredning av de lokala myndigheterna.

Trafik:
God nyheter för bilister i kommunen! Trafiken flyter normalt på vägarna idag. Efter den tidigare trafikolyckan i Valsta har vägarna återgått till sin vanliga framkomlighet. Det är viktigt att fortsätta att vara uppmärksam och köra säkert för att undvika olyckor och trafikstockningar.

Väder:
Dagens väderprognos visar på en sval morgon med temperaturer mellan 8-9 grader. Det kan vara klokt att klä sig varmt och ta med en paraply, då det förväntas vara molnigt under förmiddagen. Mot eftermiddagen kan det bli något varmare med möjliga solglimtar, men en övergripande mild dag förväntas.

Kollektivtrafik:
Resenärer som är beroende av pendeltågstrafiken kan råka ut för vissa störningar idag på grund av personalbrist. Det kan resultera i förseningar och inställda avgångar. Lokala myndigheter arbetar för att lösa situationen så snabbt som möjligt och återställa normal pendeltågstrafik. Resenärer rekommenderas att hålla sig uppdaterade via SL:s officiella kanaler för att få den senaste informationen om eventuella förändringar.

Det var morgonens sammanfattning av nyheterna från märsta.nu. Vi håller dig uppdaterad med de senaste händelserna och informationen för att hjälpa dig att navigera genom dagen. Var noga med att följa trafikregler och vara medveten om väderförhållandena när du ger dig ut idag. Ha en trevlig dag!

centrum_host_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_tack_outsider
connys