centrum_panorama_hostshopping

Morgonkollen

I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

centrum_artikel_host

Väderprognosen för nationaldagen ser fantastisk ut då solen strålar över Märsta med en behaglig temperatur på cirka 20 grader. Detta bjuder in till att fira och delta i de olika evenemang som anordnas runt om i kommunen.

Däremot kan det finnas anledning att vara förberedd om du planerar att resa med pendeltågen idag. Tyvärr rapporteras det om störningar i pendeltågstrafiken till följd av personalbrist hos MTR. Det kan innebära förseningar eller eventuella inställda avgångar. Det är därför rekommenderat att hålla sig uppdaterad genom att följa SL:s officiella kanaler för mer information.

När det gäller trafiken på vägarna i kommunen kan vi glädjande nog meddela att det råder en lugn situation. Inga större incidenter eller köbildningar har rapporterats, vilket underlättar för de som väljer att resa med bil under nationaldagen.

När det kommer till blåljusrapporterna från föregående kväll och natt, kan vi konstatera att Märsta har upplevt en fridfull period. Inga större händelser eller incidenter har rapporterats, vilket ger en känsla av trygghet och säkerhet i samhället.

Det var Morgonkollen med märsta.nu för 6 juni. Vi önskar alla invånare och besökare en fantastisk nationaldag och hoppas att ni får njuta av det vackra vädret samt de olika evenemang som anordnas runt om i kommunen. Glöm inte att hålla er uppdaterade om pendeltågstrafiken och ta vara på dagen på ett säkert sätt.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider