kommun_skoterska

Morgonkollen

I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

centrum_artikel_host

Väderprognosen för nationaldagen ser fantastisk ut då solen strålar över Märsta med en behaglig temperatur på cirka 20 grader. Detta bjuder in till att fira och delta i de olika evenemang som anordnas runt om i kommunen.

Däremot kan det finnas anledning att vara förberedd om du planerar att resa med pendeltågen idag. Tyvärr rapporteras det om störningar i pendeltågstrafiken till följd av personalbrist hos MTR. Det kan innebära förseningar eller eventuella inställda avgångar. Det är därför rekommenderat att hålla sig uppdaterad genom att följa SL:s officiella kanaler för mer information.

När det gäller trafiken på vägarna i kommunen kan vi glädjande nog meddela att det råder en lugn situation. Inga större incidenter eller köbildningar har rapporterats, vilket underlättar för de som väljer att resa med bil under nationaldagen.

När det kommer till blåljusrapporterna från föregående kväll och natt, kan vi konstatera att Märsta har upplevt en fridfull period. Inga större händelser eller incidenter har rapporterats, vilket ger en känsla av trygghet och säkerhet i samhället.

Det var Morgonkollen med märsta.nu för 6 juni. Vi önskar alla invånare och besökare en fantastisk nationaldag och hoppas att ni får njuta av det vackra vädret samt de olika evenemang som anordnas runt om i kommunen. Glöm inte att hålla er uppdaterade om pendeltågstrafiken och ta vara på dagen på ett säkert sätt.

joes-helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

centrum_host_helsida
mp_ute_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
nrh_sigtuna

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

defacto_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_ute_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
kommun_skoterska_outsider
ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
nrh