defacto_pan2020

Morgonkollen

I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Väder:
En vacker dag väntar Märsta och dess omgivningar med en blandning av molnighet och solsken. Temperaturen förväntas ligga runt 18 grader Celsius, vilket ger perfekta förutsättningar för utomhusaktiviteter och njutning av det härliga vädret.

Kollektivtrafik:
Tyvärr upplever resenärer på tågsträckan mellan Uppsala och Arlanda störningar på grund av ett spårfel. Trafikföretagen arbetar för närvarande med att lösa problemet, men det kan resultera i förseningar och obehag för passagerarna. Resenärer uppmanas att kontrollera aktuell information från trafikoperatörerna och planera sin resa därefter.

Pendeltågstrafiken mellan Märsta och Stockholm påverkas också av en personalbrist. Detta kan medföra ytterligare förseningar och eventuella inställda tåg. Resenärer rekommenderas att vara uppmärksamma på eventuella uppdateringar från SL och vara beredda på alternativa transportlösningar om det behövs.

Trafik:
På vägarna i kommunen råder det lugn. Inga rapporter om större trafikproblem eller avvikelser har inkommit. Detta innebär att bilister kan förvänta sig en smidig färd utan större hinder på de lokala vägarna i Märsta och omkringliggande områden.

Blåljus:
Under gårdagskvällen och natten har det varit relativt lugnt i kommunen när det gäller blåljusrapporter. Inga allvarliga incidenter eller större händelser har rapporterats. Detta är en positiv nyhet och visar på den fortsatta tryggheten och säkerheten i Märsta och dess omgivningar.

Det var morgonkollen med märsta.nu för den 28 maj. Vi fortsätter att följa utvecklingen av kollektivtrafiken och andra viktiga nyheter i regionen. Var noga med att hålla dig uppdaterad med de senaste rapporterna och ha en trevlig dag i Märsta och dess omgivningar!

 Denna text genererades med en textrobot

pantamera_avc_helsida
mp_ute_helsida
joes-helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

ica_helsida
defacto_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

adhd_kommun

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
joes_outsider
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_ute_outsider
ica_outsider
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
swedol_outsider