vinter_pan

Morgonkollen

Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

centrum_artikel_host

Väderprognosen för dagen visar att det förväntas vara växlande molnighet med en temperatur på 22 grader. Under morgonen förväntas temperaturen ligga strax under tio grader.

Gällande trafikförhållandena kan vi meddela att det är normal framkomlighet på vägarna i kommunen. Inga störningar eller väsentliga händelser har rapporterats.

Däremot vill vi informera våra läsare om förändringar i pendeltågstrafiken på grund av personalbrist. Förändringarna är planerade och kommer att pågå tills vidare. Resenärer bör vara medvetna om detta och planera sina resor därefter.

När det gäller blåljusrapporteringen har inga speciella händelser rapporterats från natten.

Det var morgonkollen med märsta.nu för den 23 maj. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på vår webbplats.

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
defacto_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida
nrh_sigtuna
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
joes-helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

oppethus_dec

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
storemore_out
joes_outsider
slottsby_outsider
nrh
vinter_outsider
oppethus_out
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider