centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild/Ingvar Vestin

Morgonkollen

Morgonkollen - 12 september.

centrum_artikel_host

Morgonen vaknar upp till strålande solsken i kommunen, och det ser ut att bli en perfekt dag att njuta av det vackra vädret. Temperaturen förväntas stiga till 23 grader, vilket ger invånarna en sista smak av sommar innan ett lågtryck närmar sig i de kommande dagarna och tar med sig svalare temperaturer.

Väder:
Dagens väderprognos bjuder på ett soligt och behagligt väder med en hög temperatur på 23 grader Celsius. Det är ett utmärkt tillfälle att njuta av utomhusaktiviteter och kanske ta en sista dopp i sjön eller bara koppla av i solen. Dock är det viktigt att vara medveten om att ett lågtryck väntas dra in under de kommande dagarna, vilket kommer att leda till svalare temperaturer och eventuellt regn.

Trafik:
Tidiga morgonpendlare kan förvänta sig normal framkomlighet på vägarna i kommunen. Trafiken verkar flyta smidigt, och inga större rapporter om trafikhinder eller incidenter har inkommit hittills.

Blåljus:
Det rapporteras om en lugn kväll och natt i kommunen när det gäller blåljusinsatser. Polisen och räddningstjänsten har inte behövt ingripa i några allvarliga händelser, och det råder en överlag lugn situation.

Kollektivtrafik:
Det är viktigt att notera att det finns en risk för störningar i pendeltågstrafiken på grund av personalbrist. Det kan förekomma förseningar eller inställda avgångar, så resenärer uppmanas att vara beredda och kontrollera den senaste informationen från SL (Storstockholms Lokaltrafik) om deras resor med pendeltågen.

 

moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
joes-helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ica_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
joes_outsider
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
swedol_outsider