centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

Mord utreds efter skottlossning

Polis utreder mord sedan en person har hittats död efter larm om smällar i Märsta: - Det hördes 6-7 skott, säger en uppgiftslämnare till märsta.nu

centrum_artikel_host

Vid 1.30-tiden larmades polis till Märsta sedan man hört skottljud rapporterar Aftonbladet. Men man ville dock lägga ner ärendet eftersom man varken hittade tomhylsor eller någon skadad. Dock följde man efter en bil som setts i anslutning till platsen, men jakten blev resultatlös. Kort därpå hittades en död person enligt tidningen och man utreder nu mord.

Den döde ska ha hittats i ett skogsområde nära platsen där smällarna hördes enligt Expressen.
– Vi vet inte säkert om händelserna har något samband, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen.

Ett vittne som hörde skotten och larmade polis berättar för märsta.nuom att det hördes 6-7 skott, därefter två skott till. Polisen har spärrat av ett område väster om Märsta i en skog.

Under morgonen bekräftar Polisen att man påträffat den avlidne kort efter att man skulle utreda skottljuden. märsta.nu är på plats och ett omfattande skogsområde på flera tusen kvadratmeter är avspärrat. Polisens tekniker genomför sin undersökning av platsen. Den avlidne verkar dock ha hittats på vägen.

Anhöriga har inte underrättats enligt polisen eftersom man arbetar med att identifiera personen. Det är oklart om den personbil polisen följde efter under natten kan kopplas till händelsen. Polisen slutade följa efter i samband med att bilen åkte ut på E4:an.

Uppdaterad 7.39

pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna