centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Mobbad pojke skickades hem – mobbaren fick stanna

En pojke på en lågstadieskola i kommunen retades och mobbades av en annan pojke. Då beslutade skolan att skicka hem den mobbade pojken - och låta mobbaren stanna kvar i skolan, enligt en anmälan till Skolinspektionen.

centrum_artikel_host

Enligt en anmälan som gjorts till Skolinspektionen får pojken inte det stöd han behöver ha för hans problematik och att skolan inte tar hänsyn till hans svårigheter.

Retades och skickades hem
Det var en skoldag i början av februari som pojken blev retad och mobbad av en jämnårig pojke. Efter händelsen ringde skolpersonalen hem till den retade pojkens mamma och bad henne hämta honom från skolan. Senare samma dagen kontaktades mamman av klassföreståndaren som berättade att rektorn beslutat att pojken inte får komma tillbaka till skolan utan att en vårdnadshavare är med under skoldagarna. Detta på grund av man inte ville hantera pojkens kända problematik. Vårdnadshavaren skriver i anmälan att pojken blev väldigt ledsen när han fick veta att mobbaren inte skulle få några konsekvenser. Skolinspektionen har nu beslutat att lämna över uppgifterna i anmälan till kommunen, som ett klagomål.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

mp_helsida_eu

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
stationshusen_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna