centrum_panorama_hostshopping
Genrebild.Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Misstänkt skottlossning i Valsta

Polisen har larmats om en misstänkt skottlossning i Valsta. Helikoptern och flera patruller söker i området.

centrum_artikel_host

Enligt polisen ringde flera personer in till ledningscentralen strax efter klockan 23 och uppgav att man hört skott avlossas i Valsta.
En insats med polishelikoptern och flera patruller har inletts. Vid 00.30-tiden hade enheterna varken hittat en brottsplats eller någon skadad person.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
eu_valet_outsider